Ryhmäliikuntatunnit

Sisäpyöräily eli spinningtunnit

Spinning on lajina todella monipuolinen. Koska jokainen voi vaikuttaa treenin rasittavuuteen omalla ajoasennolla ja vastuksella, mahdollistaa tämä hyvinkin eritasoisten polkijoiden treenaamisen samalla tunnilla. Spinning on juoksun ohella ehdoton ykkönen aerobisen kunnon kohottajana: hiki tulee ja syke nousee varmasti tunnilla kuin tunnilla.
Spinning kuluttaa valtavia määriä kaloreita tehostaen aineenvaihduntaa. Tehostuneen aineenvaihdunnan lisäksi parannat kestävyyskuntoasi. Musiikki luo tunneille onnistuneen liikuntakokemuksen ohjaajan antaessa vauhtia sekä mielenkiintoa polkemiseen.

Easy-rasvis

Tästä tunnista on hyvä aloittaa. Alussa käydään läpi pyörän säädöt. Kun pyörän säädöt on asennettu oikein, saa treenistä paremmat tehot irti ja se on huomattavasti mukavampaa ja tietenkin turvallista. Tuntiin sisältyy tekniikkaopastus. Tunnin aikana harjoitellaan eri ajoasentoja ja polkutekniikkaa. Hyvää kevyttä menoa. Muista varata mukaan paljon vettä ja hikipyyhe. Ajoaika 40 min + venyttelyt.

Rasvis

Nyt mennään rasvanpoltto sykealueella. Rasva palaa ja hiki virtaa. Mukavaa tasaista menoa yhdistettynä muutamaan mäkeen ja spurttiin. Sopii kaikille. Ajoaika 45 min+ venyttelyt.

Vatsa-peppuspinning

Jokanaisen ongelmakohtiin keskittyvä tunti. Vatsaa ja pakaran seutua treenaava erittäin tehokas tunti. Ei tehoa vain reisiisi, vatsaasi ja takapuoleesi, vaan tunnilla tehtävä lihastyö rasittaa selkeästi keskivartalosi kaikkia lihaksia. Alkulämmittelynä spinningpyörillä reipas pyöräilyosuus n. 30 min. + jumppa matolla 25 min. Lopussa venyttelyjä työskennelleille lihaksille.

Easy käsitreenispinning

Tällä tehokkaalla spinningtunnilla otetaan treeniin mukaan myös ylävartalo. Samalla kun jalat polkevat treenataan käsipainoilla tai kuminauhoilla ylävartalon lihaksia. Koko keho tekee tehokasta työtä ja vartalo kiinteytyy. Ajoaika 45 min + venyttelyt.

Spinning Circuit

Spinningpyörillä lämmitellään koko keho lämpimäksi, jonka jälkeen siirrytään tekemään lihaskuntoa kuntosalilaitteilla tai vapaapainoilla kiertoharjoitteluna. Tunti sopii kaikille, eikä tarvitse olla aikaisempaa kokemusta spinningistä tai kuntosaliharjoittelusta. Tunnin kesto 20 min spinning osuus ja 35min lihaskunto + 5 min venyttelyt

Tehospinning

Nyt mennään eikä meinata. Rasva palaa ja hiki virtaa. Mukavaa vaihtelevaa menoa, tasamaastoa, mäkiä ja spurtteja. Sopii jokaiselle spinningin alkeet osaavalle, joka kaipaa kunnon menoa. Ajoaika 55 min+ venyttelyt.

Muut ryhmäliikuntatuntimme:

Ohjattu kuntosalitreeni

Kuntosalitreeni ohjaajan opastuksella. Tunti sopii kaikille aloittelijasta konkariin. Kesto 45min + venyttelyt

Kahvakuula

Kahvakuulaharjoittelu on monipuolista, haastavaa ja hauskaa harjoittelua kaikenkuntoisille. Tunnilla harjoitellaan ohjaajan opastuksella kahvakuulan turvallista käsittelyä ja käyttöä sekä tehdään tehokkaita kokonaisvaltaisia kahvakuula-liikkeitä. Jokaisella tunnilla opetetaan perusliikkeitä ja edetään teknisesti haastavampiin harjoitteisiin osallistujien osaamisen, kunnon ja edistymisen mukaan. Kahvakuulatunti kehittää lihasvoimaa, mutta myös hengitys ja verenkiertoelimistöä sekä liikkuvuutta ja notkeutta. Saat tunnilta hyviä vinkkejä kotiharjoitteluun. Tunti sopii kaikille. Tunnin kesto 45 min + venyttelyt.

Kehonhuolto

Rauhallinen tunti joka sopii kaikenlaisille liikkujille. Tunti koostuu kahdesta osasta, lihaskunto- sekä venyttelyosuudesta. Ensimmäinen puoli tuntia lämmitellään ja haastetaan omaa liikkuvuutta, kehonhallintaa sekä tasapainoa ja aktivoidaan syviä keskivartalon lihaksia. Toisella puoliskolla rentoudutaan pitkillä syvävenytyksillä, jotka huoltavat lihaksia ja auttavat niitä palautumaan. Tunti keskittyy erityisesti rintarangan, selän ja niska-hartiaseudun jännitystilojen lieventämiseen sekä ennaltaehkäisyyn. Tunti sopii kaikille. Tunnin kesto 60 min.

Zumba®

Tanssillinen hauska ja mukaansatempaava tunti. Liiku, hikoile ja rentoudu sykettä nostaen ja kuntoa kohottaen energisen ja rytmikkään musiikin tahdissa. Zumban® kantavana ajatuksena on liikunnan ilo ja liikkeiden helppous. Se on sekä kehoa että mieltä hoitavaa liikuntaa. Treenatessa, vuoroin latinalaisen ja kansainvälisen tanssimusiikin tahdissa, arjen huolet unohtuvat. Zumba® sopii kaikille, jotka haluavat liikkua ja pitää hauskaa reippaan musiikin tahdissa. Tunnin kesto 60 min.

CoreZone selkä ja niska/hartia seudun hyvinvointi tunti

Selkäongelmia?

Selkäongelmat ovat yksi yleisimmistä terveydellisistä vaivoista nyky-yhteiskunnassa. Tätä edesauttavat näyttöpäätetyön lisääntyminen, huono tai puutteellinen työergonomia ja ylipainon yleistyminen. Selkävaivat aiheuttavat suuria kustannuksia yhteiskunnalle menetettyinä työpäivinä, sekä sairaanhoidon kuluina.

Jopa 70% ihmisistä on kärsinyt selkävaivoista jossain vaiheessa elämäänsä - 40% viimeisen 12 kk aikana ja 25% viimeisen 3 kk aikana.

David Core Zone?

David on selän kuntoutuksen edelläkävijä ja Davidin kuntoutuskonsepteja käytetään ympäri maailman. David Core Zone konsepti ammentaa tästä laajasta tietopohjasta ja mahdollistaa selkävaivojen ennaltaehkäisyn yksinkertaisilla, mutta tehokkailla Prevention Line laitteilla. Konsepti sopii kaikenikäisille ja tasoisille käyttäjille.

Vahvistetaan selkää tukevia lihaksia hyödyntäen David Core Zone laitteita kiertoharjoitteluna.

David Core Zone laitteisto käsittää viisi erillistä laitetta: kaksi vatsalaitetta, selkä-, kylki- sekä selkärangan traktiolaite.

Laitteistolla pyritään syvien vartalon lihasten vahvistamiseen sekä selkärangan liikkuvuuden lisäämiseen. Liikkeet suoritetaan rauhallisella liikenopeudella selkärangan nivelten liikkuvuutta/jäykkyyttä kuunnellen.

Laitteiden välissä tehdään niska/ hartiaseudun lihaksille töitä kevyillä ja helpoilla liikkeillä.

Tunti sopii kaikille! Tunnin kesto 45 min + venyttelyt

 

Ohjaajat

Mia

Tuuli

Riikka

Netta

Pilvi

Riitta

Yhteydenotto

Yhteystiedot

Naisten Kuntokoulu
Kirkkokatu 27
80100 Joensuu
 
Puh. 050 467 1241
E-mail: naisten(at)kuntokoulu.fi